Tuotekelpoisuuden tarkastuslomake ja lomakkeen ohje on päivitetty

kesä 21, 2016 | Ajankohtaista

Tuotekelpoisuuden tarkastuslomake on päivitetty. Lomakkeeseen tehdyt muutokset on kuvattu tarkastuslomakkeen ”Loki” välilehdellä.

Lomakkeen 1.7 versiossa on valmiiksi määritettynä tarkastuslomakkeen tulostusalue, jolloin ohjetekstit eivät tule mukaan tulostukseen. Tulostusnäkymä valitaan seuraavasti: ”Näytä”=> ”Mukautetut näkymät”=> avautuvasta valikosta voidaan valita seuraavat vaihtoehdot: Normaali (kaikki tekstit näkyvät, ei määriteltyä tulostusaluetta), Tulostus- ei pientalo (”Pientalon tyypilliset rakennustuotteet” ja ”Lisätietoja” sarakkeet piilotetaan ja tulostusalue on määritetty) tai Tulostus-pientalo (”Lisätietoja” sarake piilotetaan ja tulostusalue on määritetty).

Ajankohtaista – uusimmat

hEN Helpdesk -sivusto uudistui

hEN Helpdesk -sivusto on siirretty uudelle alustalle ja sen myötä sivuston ilme on uudistunut. Hakea voit niin rakennustuotteiden harmonisoitujen tuotestandardien tiedoista (otsikot, soveltamisalat ym.) kuin sivuston kaikista sisällöistä. Soveltamisala on saatavilla...

Komission esitys uudeksi rakennustuoteasetukseksi

Euroopan komissio on julkaissut 30.3.2022 esityksen uudeksi, nykyisen säädöksen korvaavaksi rakennustuoteasetukseksi. Asetusteksti liitteineen ja sitä koskeva avoinna oleva julkinen konsultaatio löytyvät komission sivuilta.

Vuosi lisäaikaa UKCA-merkintään siirtymiseen Britanniassa

Brexitin seurauksena Iso-Britanniassa siirrytään pakolliseen rakennustuotteiden UKCA-merkintään, joka korvaa tähän asti käytössä olleen CE-merkinnän. Siirtymisen oli tarkoitus toteutua jo 1.1.2022, mutta elokuussa tehdyllä päätöksellä siirtymäaikaa on pidennetty...