Rakennustuotteiden standardoinnissa käytettäviä paloluokkia koskeva komission päätös on päivitetty

kesä 14, 2024 | Ajankohtaista

Komission päivitetty päätös rakennustuotteiden standardoinnissa käytettävistä paloluokista

Komission päivitetty päätös rakennustuotteiden standardoinnissa käytettävistä paloturvallisuuteen liittyvistä luokituksista Commission Delegated Regulation (EU) 2024/1681 of 6 March 2024 supplementing Regulation (EU) No 305/2011 of the European Parliament and of the Council by establishing classes of performance in relation to the resistance to fire of construction products on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä 13.6.2024:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ:L_202401681

Näitä luokituksia voidaan ja tulee käyttää laadittaessa harmonisoituja tuotestandardeja rakennustuotteille. Ne eivät kuitenkaan vaikuta tällä hetkellä voimassa oleviin standardeihin. Myös kansallisten viranomaisvaatimusten asettamisen tulee perustua näiden luokitusten käyttöön rakennustuotteiden sisämarkkinoiden toimivuuden varmistamiseksi.

Ajankohtaista – uusimmat

hEN Helpdesk -sivusto uudistui

hEN Helpdesk -sivusto on siirretty uudelle alustalle ja sen myötä sivuston ilme on uudistunut. Hakea voit niin rakennustuotteiden harmonisoitujen tuotestandardien tiedoista (otsikot, soveltamisalat ym.) kuin sivuston kaikista sisällöistä. Soveltamisala on saatavilla...